25 de gospodării din Cuizăuca conectate la gaze naturale

IMG_9950 (resized)a5 de gospodării din satul Cuizăuca, pe 20 decembrie 2017, au fost conectate la gaze naturale. Evenimentul s-a produs în prezența președintelui raionului Rezina, Eleonora Graur, vicedirectorului SRL „Orhei-gaz”, Alexei Cojocaru, primarului satului Cuizăuca, Ion Țurcan, mai multor angajați ai filialei „Rezina-gaz”, dar și locuitori ai localității.

Primarul Ion Țurcan a menționat că, datorită eforturilor depuse de către administrația publică locală, susținută de Consiliul raional Rezina și Filiala „Rezina-gaz”, asistă la conectare în a doua mahala din sat la flacăra albastră.

IMG_9954 (resized)Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a accentuat că este bucuroasă să fie alături, mai ales că încă 25 de familii au reușit să beneficieze de gaze naturale. A mulțumit celor de la SA „Moldova-Gaz” pentru faptul că nu uită și sunt foarte atenți față de raionul Rezina. S-au investit 500 000 de lei, o sumă esențială pentru localitate. A felicitat locuitorii cu sfintele sărbători de iarnă care se apropie, dorindu-le sănătate, putere și rabdare.

La rândul său, vicedirectorul SRL „Orhei-gaz”, Victor  Cojocaru, a spus că aceste rezultate se datorează insistenței președintelui raionului și a primarului satului. În două luni s-a reușit conectarea la gaze naturale. În acest context, a anunțat că ”Moldova-Gaz” mai alocă  82 000 de lei pentru încă 8 familii din Cuizăuca, care vor beneficia de conectare la rețea până la începutul anului 2018. La fel, a promis că și în continuare vor susține localitatea, deoarece satul dispune de condiții tehnice în acest sens și a rugat ca să fie întocmită o listă a doritorilor de a-și racorda gospodăriile la rețeaua de gaze naturale.

Cu cuvinte de mulțumire, Sergiu Apostol, directorul Liceului teoretic ,,Ion Creangă’’ din Cuizăuca, din partea personală, dar și din partea tuturor locuitorilor, a vorbit despre această inițiativă care a fost pornită, începând cu anul 2015, mergând de la casă la casă și în sfârșit la moment este un rezultat. A mulțumit președintelui raionului pentru efortul depus și ajutorul oferit cetățenilor localității.

IMG_9975 (resized)Proiectul implementat a fost posibil grație suportului din Fondul de investiții al SA „Moldova-Gaz”, în sumă de 500 000 de lei, administrației SRL „Orhei-gaz”, filiala „Rezina-gaz”, dar și al ÎI „Familia Cojocaru L.” din orașul Orhei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s