27 de ani de la crearea Poliției Naționale, sărbătoriți la Rezina

La Rezina sărbătoarea s-a produs pe 16 decembrie, fiind organizată la cel mai înalt nivel, în incinta Sălii mari a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”, unde au participat colaboratorii IP Rezina, reprezentanții veteranilor de poliție și cetățeni de rând.

Oaspeții de onoare la acest eveniment au fost: președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, primarul de Rezina, Simion Tatarov, șeful IP Rezina, Igor Botea, procurorul raionului Rezina, Anatolie Maliuta, șeful Instituției Penitenciare nr. 17, Ion Panainte, președintele Consiliului Veteranilor Organelor Afacerilor Interne din raion, Petru Motâcailo, veterani de poliție, angajați ai IP Rezina, primari ai localităţilor, unii şefi şi reprezentanţi ai serviciilor desconcentrate şi descentralizate din teritoriu, liderii sectoarelor de vecinătate și tinerii participanți la proiectul ,,Din culisele Poliției”.

Șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea, a salutat prezența în sală și a ținut să accetuieze faptul că anul acesta se marchează 27 de ani de la crearea Poliției Naționale, timp în care polițiștii au dat dovadă de devotament, curaj și abnegație, asigurând securitatea statului și a fiecărui cetățean. A mai acentuat că 2017 a fost un an al reformelor în favoarea cetățenilor, astfel poliția s-a consolidat, s-a instruit, devenind o autoritate mai puternică, mai experimentată şi mai exigentă. Cu această ocazie, a mulțumit pentru efortul depus în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale, pentru îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă profesională şi implicit pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi pace în comunitate, afirmând că își dorește foarte mult să schimbe percepția cetățenilor față de poliție, astfel ca ei să aibă sentimentul de admirație și încredere. Vor depune toate eforturile necesare pentru a răspunde provocărilor şi ameninţărilor în adresa securităţii RM. Își propun ca şi pe viitor să se afirme ca instituţie transparentă, credibilă, profesionistă şi receptivă la necesităţile cetăţenilor.

Pe finalul discursului, cu o deosebită plăcere le-a urat tuturor multă sănătate, liniște sufletească, prosperitate și noi realizări în activitatea profesională și în viața personală.

Cu ocazia acestei aniversări, pentru muncă asiduă şi conştiincioasă, responsabilitate faţă de îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu, eforturi depuse întru combaterea criminalităţii, devotament şi perseverenţă manifestată în activitate, șeful IP Rezina a înmânat mai multor colaboratori insigne şi diplome de gardele I, II şi III, dar și președintelui raionului Rezina, primarului de Rezina, mai multor primari din raion pentru buna colaborare.

Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a vorbit despre cum poliția Republicii Moldova a trecut printr-un amplu proces de reformare, care a inclus modificări legislative, ale structurii, procedurilor, uniformei, simbolicii și priorităților. La fel, a vorbit și despre buna colaborare cu IP Rezina, chiar și despe proiectele care se realizează în comun cu autoritățile publice locale.

Cu un mesaj de felicitare catre efectivul Inspectoratului de Poliție Rezina, veterani ai poliției rezinene, presedintele raionului i-a felicitat din suflet cu prilejul aniversării a 27-ea de la fondarea Poliției Naționale, dorindu-le multă sănătate, prosperitate și realizări notorii pe viitor. Multă recunoștință și cuvinte de apreciere pentru membrii familiilor, care au acceptat condițiile dure de activitate, i-au așteptat și îi așteaptă acasă, fiind mândri de soțul, tăticul sau bunicul-polițist. Le-a mai dorit ca pe viitor să obțină rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfășoara și să aibă parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu promptitudine și maximă eficiență tuturor provocărilor care pot afecta ordinea publică. Poliția să contribuie și în continuare, cu devotament și dăruire, la creșterea gradului de siguranță publică și încredere în valorile unui stat de drept. I-a îndemnat si în continuare să depună eforturi susținute de toți actorii comunitari în comunicarea și cooperarea cu cetățenii, participarea activă la viața localităților din raion, iar cetățenii le vor răspunde cu susținere și respect.

În acest context, Eleonora Graur a mai accentuat că a vizitat Inspectoratul de Poliție de mai multe ori și a văzut problemele cu care se confruntă la moment angajații și ca o susținere din partea Consiliului raional, în urma ședinței consiliului din 6 decembrie 2017, s-a hotărât alocarea sumei de 82 000 de lei pentru reparația sediului. Valorificarea acestor bani va face posibilă îmbunătățirea condițiilor de activitate a colaboratorilor, aspect foarte important pentru munca de zi cu zi, pe care o depun în folosul comunității.

Președintele raionului a ținut să le mulțumească și veteranilor din poliție și să anunțe că, la fel, prin decizia Consiliului raional Rezina, pentru dumnealor au fost alocate 15 000 de lei, din care își dorește ca să beneficieze fiecare membru al Asociației Veteranilor MAI din raionul Rezina.

În continuare, conducerea raionului, din partea Consiliului raional Rezina și din partea președintelui raionului, a decernat  celor mai buni angajați de Poliție diplome de merit.

Înainte ca să înceapă concertul festiv, dedicat Zilei Poliției Naționale, au fost invitați doritori din sală ca să felicite angajații MAI .

Pentru toți cei prezenți în sală au evoluat, Orchestra-Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri, dirijor principal – Oleg Cazacu, Ansamblul de dansuri “Miraj” de la Liceul teoretic “Alexandru cel Bun” din Rezina, conducător artistic – Tatiana Botezatu, Sergiu Racu, Angela Popușoi.

Pe final, șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea, a mulțumit tuturor pentru prezență și susținere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s