Consiliul de Sănătate Publică teritorial Rezina, convocat în ședință de totalizare

IMG_0127 (resized)Consiliul de Sănătate Publică teritorial s-a convocat într-o ședință de totalizare, desfășurată la Centrul de Sănătate Publică Raional Rezina. Drept scop al centrului este promovarea obiectivelor prioritare în sănătatea publică de către unitățile administrativ-teritoriale, asigurarea coordonării implementării programelor naționale de sănătate, în vederea sporirii calității asistenței medicale, eficientizarea activităților instituțiilor medicale indiferent de tipul de proprietate și formă juridică de organizare.

În cadrul evenimentului au fost invitați și președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, șeful Direcției pentru Siguranța alimentelor etc.

IMG_0121 (resized)Pe ordinea de zi au fost înregistrate două întrebări. Medicul infecționist IMSP SR Rezina, Maria Vrabie, a vorbit despre implementarea Programului teritorial de prevenire și control al infecției HIV/SIDA și infecțiilor cu transmitere sexuală pentru anii 2016-2020.

IMG_0124 (resized)Alina Chirtoacă, medic epidemiolog, CSP  Rezina, a vorbit despre activitatea Consiliului de Sănătate Publică raional în anul 2017 și aprobarea planului de activitate pentru anul 2018.

IMG_0149 (resized)Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, i-a felicitat pe toți cu activitățile realizate în 2017, menționând că în cadrul ședinței au fost abordate cele mai stringente întrebări. Își dorește ca și în 2018 să realizeze o continuitate la toate aceste probleme, accentuând că consiliul dat este format pentru a avea o bună colaborare cu toate instituțiile medicale și totodată și cu structurile care sunt membre. A promis că Consiliul raional Rezina și în continuare va fi dispus pentru colaborare.

IMG_0148 (resized)Pe final Alina Chirtoacă a mulțumit tuturor pentru implicare și participare și pentru anul 2018  a venit cu o solicitare ca, începând cu luna ianuarie, membrii consiliului să meargă cu propuneri pentru plan, ca ulterior să fie implementate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s