Curtea Constituțională, „bombardată” cu sesizări. După cea depusă de Dodon, a urmat solicitarea lui Sîrbu

După ce Igor Dodon a refuzat să promulge Legea nr. 257 din 22 decembrie 2017 cu privire la modificarea Codului Audiovizualului, deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, solicitând interimatul funcției lui Dodon. Deputatul a cerut ca sesizarea să fie examinată „în regim de urgență”, informează Agora.md.

„Se solicită constatarea instituirii interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova pentru exercitarea atribuțiilor constituționale în scopul promulgării Legii nr. 257 din 22 decembrie 2017 cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova”, scrie în textul sesizării.

Sârbu a cerut ca sesizarea să fie examinată în regim de urgență, în vederea „evitării unui blocaj instituțional care ar putea afecta activitatea puterii legislative”.

solicitarea_Sârbu

Igor Dodon depusese și el o sesizare la CC, susținând că nu a putut promulga legea nr.257, deoarece aceasta, potrivit lui, „atentează la principiile democrației”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s