Balonul de Aur 2018: Messi și Ronaldo sunt din nou favoriți

Timp de zece ani consecutivi, premiul pentru cel mai bun jucător de fotbal al planetei este acordat fie lui Lionel Messi, fie lui Cristiano Ronaldo, fiecare dintre acești super-jucători având 5 baloane de aur. Ultimul jucător care a primit acest trofeu înaintea lor a fost jucătorul brazilian Milan Kaka. În acest an, atât argentinianul, cât și portughezul sunt buni, însă acum concurenții lor au șanse excelente de a întrerupe hegemonia reprezentanților celor mai bune cluburi din campionatul spaniol.

Principalii favoriți

Ultimele două trofee individuale majore ale fotbalului au fost incluse în colecția sa de către Cristiano Ronaldo. Acest lucru s-a întâmplat în mare parte datorită faptului că Real Madrid a câștigat Liga Campionilor de două ori (nici un club nu a realizat această performață până acum), precum și a câștigat pentru prima dată în cinci ani La Liga. Începând nu foarte bine sezonul curent, în 2018 portughezul totuși continuă să fie la fel de bun: Ronaldo a devenit principalul motiv al eliminării PSG în primul meci din Liga Campionilor (a marcat de două ori) și are un parcus încrezut la meciurile campionatului intern (în 2018, Ronaldo are deja duble și chiar un hat-trick).

Marele argentinian cu numărul zece pe tricoul Barcelonei (nu este vorba de Maradona) a câștigat deja și a dovedit totul și pentru toți. Messi își găsește în mod constant noi provocări: în acest sezon, mass-media a tot trâmbițat despre “super-buffon”, care nu l-a lăsat pe Messi să înscrie, sau despre poarta fermecată a lui Chelsea (în opt meciuri, argentinianul nu a marcat niciodată în poarta ”aristocraților”). Lionel, într-un mod regal, trece quest-urile, înregistrând recorduri și ridicând nivelul așteptărilor tot mai sus și mai sus.

Următorul test și punctul culminant al carierei starului argentinian poate fi Campionatul Mondial (acest trofeu nu este încă în colecția lui Messi), care va avea loc în Rusia. Vom spune fără exagerare că Lionel Messi a condus de unul singur echipa națională a Argentinei în finala Cupei Mondiale și, dacă stadioanele rusești îi vor purta noroc, nu există nici o îndoială că Lionel va câștiga titlul de cel mai bun jucător de fotbal din 2018. Dacă sunteți amator de pariuri sportive în fotbaliși nu aveți nicio îndoială privind victoria lui Messi sau a lui Ronaldo (dar nu sunteți în stare să-l alegeți pe cel mai bun) – casele de pariuri oferă un coeficient de 1,5 că Balonul de Aur va pleca fie în Argentina, fie în Portugalia.

Cine, dacă nu ei?

În anii în care se desfășoară Campionatele Mondiale, reprezentantul celei mai bune echipe naționale are cele mai mari șanse să obțină principalul premiu individual al fotbalului (ultimele trei exemple sunt: francezul Zidane, brazilianul Ronaldo și italianul Cannavaro). “Bet on mobile” afirmă că Germania, Brazilia și Franța sunt principalii concurenți pentru câștigarea Mondialului care va avea loc în Rusia: cine știe, poate că Neymar sau Pogba își vor arăta în această vară cea mai bună latură, iar Ronaldo și Messi vor fi scoși din joc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s