Eroii conflictului armat din 1992 comemorați de delegațiile Conferinței interparlamentare de nivel înalt pentru securitate

În memoria celor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și a victimelor acestui conflict, astăzi, au depus flori președintele Parlamentului împreună cu șefii delegațiilor oficiale participante la Conferința interparlamentară de nivel înalt „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

Delegația oficială a ținut un moment de reculegere la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”. Ziua Memoriei a fost instituită de Parlament în 2010. Conflictul armat de la Nistru a început la 2 martie 1992, iar Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992.
Despre conflictele înghețate și provocările actuale de Securitate se va discuta la Conferința interparlamentară de nivel înalt „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care începe astăzi la Chișinău.
Conferința organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei  dezbate probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și va discuta despre asigurarea creșterii economice stabile și a statului de drept în regiune. Evenimentul a adunat circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.
Astăzi cei trei președinți de Parlamente vor semna o declarație comună în care se angajează să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate, se spune într-un comunicat al Parlamentului.
 images_cms-image-000017871

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s