PLDM și PAS comentează candidatura lui Andrei Năstase la Primăria Chișinău

Portalul AGORA a vorbit cu reprezentanți a două partide de dreaptă pentru a afla poziția acestora în legătură cu decizia consiliului politic PPDA, care l-a înaintat astăzi pe Andrei Năstase în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Purtătorul de cuvânt al PAS a spus că formațiunea pe care o reprezintă nu a luat încă o decizie cu privire la eventuala susținere a candidaturii lui Năstase, în timp ce un deputat PLDM s-a arătat nedumerit de faptul că anunțul PPDA vine anume astăzi.

„Noi menținem poziția noastră anterioară. Decizia finală o vom lua atunci când Comisia Electorală Centrală va anunța data alegerilor și va declanșa campania electorală. În prezent, discutăm în interiorul partidului despre această situație dar decizia definitivă va fi doar după ce CEC va anunța alegerile”, a spus purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate, Cristina Bujor.

„Noi susținem forțele pro-europene și pro-democratice. Totodată, eu cred că partidul Platforma DA s-a grăbit să vină cu acest anunț, deoarece data alegerilor în municipiul Chișinău încă nu a fost stabilită. Nu înțeleg de ce e atâta grabă. Noi vom analiza situația în partid și vom lua o decizie finală mai târziu”, a spus liberal-democratul Tudor Deliu.

Amintim că astăzi PPDA a făcut o invitație PAS-ului și „altor formațiuni anti-oligarhice și europene” să susțină candidatura lui Năstase la alegerile noi din Capitală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s