PD nu va înainta candidat pentru Primăria Chișinău. Va susține candidatul dreptei

PD nu va înainta candidat pentru Primăria Chișinău. Formațiunea va susține candidatul comun al partidelor proeuropene. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat. El spune că alegerile pentru Primăria Chișinău sunt un test pentru alegerile parlamentare, de aceea este nevoie de un front comun pe dreapta.

Pahotniuc a spus că PDM pledează pentru organizarea alegerilor anticipate în Chișinau așa cum prevede legea, în luna Mai. Zvonurile că PDM ar vrea să impiedice desfașurarea alegerilor sunt falsuri: „Vreau să fac uns curt comentariu. Unii s-au grăbit să acuze că PD nu va aloca bani pentru alegeri. Toate aceste declarații sunt false. Alegerile trebuie să aibă loc în termeni legali”.

PDM este îngrijorat de riscul real ca Primăria sa fie preluată de socialiști, poate chiar din primul tur. În așa mod se poate pierde calea proeuropeană a Capitalei.  PDM pledează pentru un candidat UNIC, pro-european, învingător, care sa depașească în scor socialiștii înca din primul tur. Candidatul unic trebuie sa fie identificat de partidele proeuropene, iar democrații vor susține acea candidatura comună, fără a pretinde să propuna un propriu candidat.

„Pentru asta e nevoie suportul PAS, PL, PPDA și PPEM. Suntem gata să-i susținem și pe cei mai aprigi critici ai noștri. Dacă acest candidat va avea susținerea tuturor acestor partide și dacă acest candidat va câștiga socialiștii”, a declarat Plahotniuc.

El a adăugat că consensul asupra acestui candidat unic e un test si pentru parlamentarele din toamnă și este important ca dreapta sa nu repete gafa de la prezidențialele din 2016, cand a refuzat și a neglijat sprijinul oferit de PDM.

„Dacă acum nu suntem în stare sa susținem un candidat unic al forțelor pro europene pentru Chișinau, ce vom facem noi cu țară după alegerile din toamnă? E un teste important”, a conchis liderul PDM.

Întrebat la sfârșit dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase, Vlad Plahotniuc a spus că oricine poate candida, iar PD va susține candidatul de dreapta cu cele mai multe șanse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s