Chișinăul s-a clasat pe locul 3 într-un top al orașelor viitorului din Europa

Capitala Republicii Moldova a fost clasată pe locul trei printre oraşele de mărime medie din Europa la capitolul costuri şi eficienţă, relevă studiul fDi European Cities and Regions of the Future 2018/2019, realizat de subdiviziunea fDi Intelligence a Financial Times.

uu-6

Studiul arată că Chişinăul este depăşit de oraşele Luhansk şi Mykolaiv din Ucraina, dar întrece municipii precum Iaşi din România, capitala Lituaniei Vilnius, sau Lviv din vestul Ucrainei, scrie Mold-street.

Pentru a crea o listă scurtă pentru fDi European Cities and Regions  of the Future 2018/2019, divizia fDi Intelligence din Financial Times a colectat date folosind instrumentele online de ISD fDi Benchmark şi fDi Markets, precum şi alte surse.

 Datele au fost colectate pentru 489 de locaţii (301 de oraşe, 150 de regiuni şi 38 de LEP-uri – Local Enterprise Partnership), în cinci categorii: Potenţialul Economic, Mediul Muncii, Eficacitatea costurilor, Infrastructura şi atitudinea prietenoasă pentru afaceri.

Locaţiile au obţinut maximum 10 puncte pentru fiecare punct de date, care au fost ponderate în funcţie de importanţa procesului de luare a deciziilor în materie de investiţii străine directe, în scopul de a compila clasamentele subcategoriei, precum şi clasamentul general al Oraşelor şi Regiunilor Europene din 2018/19.

În plus, au fost colectate sondaje în cadrul unei şase categorii, Strategia ISD, pentru care au existat 146 de observaţii. În această categorie, locaţiile au prezentat detalii despre strategia de promovare a investiţiilor străine directe, care a fost apoi marcată de panoul de evaluare al fDi.

Conform clasamentului, Londra este cea mai atractivă destinaţie pentru ISD, în ciuda deciziei Marii Britanii de a părăsi UE. Urmează Dublin, Paris şi Amsterdam.

Chisinau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s