Topul celor mai bine vândute mașini în Europa, în 2018; Renault pierde teren

Volkswagen continuă să domine detașat piața vânzărilor de automobile în Europa, în timp ce PSA-Group își consolidează poziția secundă datorită preluării Opel.

În primele două luni din 2018 Volkswagen a ajuns la o cotă de piață în Europa de 24,2%, toate brandurile importante din grupul german înregistrând creșteri.

Și PSA Group își continuă creșterea, consolidându-și locul 2, în timp ce al treilea grup european, Renault, și-a menținut nivelul de vânzări în special datorită Dacia, în condițiile în care brandul de bază este în scădere.

masini

La nivel general, înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 4% în ritm anual în luna februarie 2018, graţie unei cereri solide în Germania şi Franţa şi a unor creşteri de două cifre în Spania şi Olanda, dar şi a vânzărilor solide de autoturisme marca Peugeot.
Un număr de 1,159 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), comparativ cu 1,114 milioane autoturisme înmatriculate în luna februarie 2017.
Aproape toate marile pieţe auto europene au înregistrat creşteri în luna februarie, excepţia fiind Marea Britanie, unde vânzările au scăzut (pentru a 11-a lună consecutiv) cu 2,8%. În Germania, cea mai mare piaţă auto din Europa, înmatriculările cu crescut cu 7,4%, în timp ce în Franţa au urcat cu 4,3%, iar în Spania au înregistrat un avans de 13%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s