Conducerea raionului Rezina, mai aproape de locuitorii primăriei Saharna Nouă

Locuitorii comunei Saharna Nouă, ieri, au avut o întâlnire cu președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintele raionului în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate în teritoriu, dar și angajați ai structurilor Consiliului raional Rezina.

Din start, primarul comunei Saharna Nouă, Maria Macrii, a anunțat că, în cadrul vizitei conducerii raionului se va aborda o temă importantă pentru toți locuitorii satului, anume -conectarea și aprovizionarea gospodăriilor cetățenilor cu apă potabilă din apeductul existent, întrucât în sală este antreprenorul care s-a ocupat de construcția apeductului și responsabilul tehnic de obiect.

Președintele Eleonora Graur a salutat oamenii, accentuând buna practică pe care o au, anume de a merge în localitățile raionului pentru a auzi problemele cetățenilor, ca ulterior să fie ajutați la rezolvarea lor. A fost pregătită să răspundă la toate întrebările, accentând că întrebări incomode nu există. La fel, a anunțat că, conform dispoziției emise de către președintele raionului Rezina, au fost repartizați responsabili de localitățile raionului. În cazul comunei Saharna Nouă, responsabil este Angela Racu, șeful Secției Cultură Rezina. Prin intermediul responsabililor, cetățenii vor fi ajutați ca întrebările lor să fie auzite la raion. În acest context, a întrebat cum își fac meseria angajații de la poștă, lucrătorii sociali și asistenții sociali.

Din sală, au răsunat mai multe întrebări atât pentru conducerea raionului, cât și pentru reprezentanții serviciilor desconcentrate. Locuitorii au adresat întrebări legate de gunoiștea din localitate, extinderea gazificării și a altor mahalale, iluminarea stradală, asigurarea cu apă potabilă, întrebări  privind aspectul funciar, dar și altele. Reprezentanții s-au străduit să fie cât mai expliciți, în așa fel ca fiecare cetățean să meargă acasă cu un răspuns concret la întrebarea adresată. În unele cazuri, persoanele au fost invitate la raion pentru o consultare personală, unde e nevoie de o informație suplimentară.

Primarul, Maria Macrii, împreună cu locuitorii, a mulțumit oaspeților pentru prezența dumnealor în teritoriu și speră și în continuare la o colaborare frumoasă.

Pe final, fiecare persoană care a avut o întrebare personală către administrația raionului și către reprezentanții serviciilor desconcentrate a putut să o adreseze în privat.

Text și imagini – Iuliana POPA-CRUDU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s