Şase bărbaţi au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări. Suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare

Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de contrabandă cu ţigări. Bănuiţii au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera spre Ucraina, cu un lot de în valoare de peste 800 de mii de lei. Bănuiţii sunt originari din Republica Moldova.

Bărbaţii au fost reţinuţi de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii, în zona oraşului Ocniţa. Microbuzul transporta 39 de mii de pachete de ţigări, ascunse sub lăzi cu pâine. Articolele din tutun urmau să ajungă ilegal în Ucraina.

Totodată, la 15 martie, bănuiţii au depozitat în apropierea locului reținerii 25 cutii de țigări fără timbru de acciz, confiscate de oamenii legii. De asemenea, câţiva membri ai reţelei de traficanţi au fost opriţi în regiunea oraşului Sângerei. Aceştia transportau 15 cutii de țigări, ce urmau a fi trecute peste frontiera de stat a Republicii Moldova în Ucraina.

În urma unor percheziții, au fost confiscate țigări, valoarea cărora este de peste 800 de mii lei. Bărbaţii implicaţi în comiterea infracţiunii au fost reţinuţi pe un termen de 30 de zile, până la investigarea cazului. Doi dintre reţinuţi au fost judecaţi anterior.

Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la 10 ani de închisoare, precum și amendă de până la jumătate de milion de lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s