Iarna din martie nu le da niciun ragaz salvatorilor si drumarilor. Noaptea trecuta 16 vehicule au fost tractate din santuri si de pe drumurile inzapezite. In ajutorul celor blocati au sarit mai multi soferi – VIDEO

Iarna din martie nu le da niciun ragaz salvatorilor si drumarilor. Noaptea trecuta 16 vehicule au fost tractate din santuri si de pe drumurile inzapezite. In ajutorul celor blocati au sarit mai multi soferi de la un club de offroad. La Chisinau ei au tractat un autobuz de pe ruta numarul doi.

 

Tot in capitala cu ajutorul unei masini de teren a fost tractat un trailer care transporta masini si care derapa pe sosea. Pentru a tracta un TIR a fost nevoie de interventia de 5 masini de teren.

La iesire din satul Bac un autobuz care urma sa ajunga la Chisinau nu a mai putut inainta din cauza ghetusului si a zapezii. A derapat si a ajuns intr-un gard, blocand drumul. Salvatorii au intervenit pentru a tracta autobuzul, dar si a-i ajuta pe ceilalti soferi sa ocoleasca zona.

Aseara pe soseaua Chisinau- Hancesti au fost surprinse mai multe masini care au derapat si au ramas impotmolite in zapada. La Hancesti soferul unei Dacii a intrat intr-o masina parcata pe marginea drumului dupa ce a derapat si a pierdut controlul volanului. In urma impactului automobilul care stationa a fost proiectat intr-o poarta. Potrivit  Inspectoratului  pentru Situatii de Urgenta, pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii au deblocat 16 vehicule ramase inzapezite.

S-a intervenit la Ungheni, Causeni, Anenii Noi, Soroca, Ialoveni, dar si la Chisinau unde un troleibuz a ramas blocat pe bulevardul Stefan cel Mare.

Noaptea trecuta pe soselele din tara a fost presarate aproape 4 mii de tone de antiderapant si s-a intervenit cu 454 de autospeciale. Responsabilii de la drumuri si  de la Situatiii de Urgenta spun ca la moment nu exista localitati in care sa fie blocat accesul. Totoda Serviciul Vamal a anuntat ca din cauza cresterii nivelului de apa in raul Nistru a fost suspendata activitatea  postului de tip debarcader ”Cosauti”. Astazi meteorologii au emis un nou cod galben, valabil pana vineri noaptea.

Sunt prognozate ninsori, vant puternic si frig. Sinopticienii anunta ca va mai ninge slab azi, vineri si sambata. Ger vom avea pe timp de noapte pana la sfarsitul saptamanii, iar incepand de duminica se incalzeste, astfel ca luni s-ar putea sa avem maxime de plus 9 grade la sud. Site-urile meteo internationale arata ca spre sfarsitul lunii temperaturile vor creste pana la 15 grade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s