Poliția are mașini noi. 42 de automobile, în sumă de peste opt milioane de lei, oferite de UE

3-19-1024x684-1

Poliția s-a ales cu încă 42 de automobile oferite de Uniunea Europeană, iar valoarea totală a achiziției constituie 8,3 milioane de lei. Noile mașini au fost oferite pentru a moderniza și dezvolta poliția, dar și pentru a asigura calitatea serviciilor organelor de forță.

„Deși la o primă vedere s-ar părea că o bună parte a asistenței acordate de noi se concentrează pe sprijinirea polițiștilor și a polițistelor, cei ce trebuie să beneficieze din urma activității noastre, cei ce trebuie să vadă și să simtă schimbarea trebuie să fie cetățenii Republicii Moldova. Poliția are rolul de a servi și de a proteja cetățenii țării”, a menționat Ambasadorul Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Cu ajutorul mijloacelor de transport va fi asigurată o mai bună mobilitate a angajaților din subdiviziunile de urmărire penală, garantând realizarea acțiunilor procesuale în termen și efectuarea calitativă și eficientă a acțiunilor de urmărire penală. Astfel, unitățile de transport achiziționate, vin să le substituie pe cele actuale, în număr de 16, care sunt deja învechite și cu un termen de exploatare, depășit.

Până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

5-10-1024x684

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s