Parlamentarii vor dona din „puținul” lor copiilor nevoiași. Candu a anunțat lansarea unei campanii de caritate de Paște (FOTO)

Deputații își „vor jertfi” o parte din salariul propriu pentru acțiuni caritabile de ajutorare a mai multor instituții de învățământ, inclusiv grădinițe, case de copii, școli etc., cu ocazia sărbătorilor de Paște.

În ședința de astăzi a Parlamentului, speakerul Andrian Candu a anunțat despre lansarea unei campanii de caritate cu ocazia sărbătorilor pascale și a îndemnat deputații să doneze cât doresc.

„În mod obișnuit, în fiecare an, în ajunul sărbătorilor de Paște, Parlamentul desfășoară acțiuni caritabile de susținere a unor familii și persoane care au nevoie de sprijin. De aceea vin cu un îndemn de a dona mijloace financiare pentru a oferi bucurii unor copii”, a menționat Candu.

Potrivit lui Candu, Biroul permanent al Parlamentului a elaborat chiar și un model cerere, prin care parlamentarii pot oferi acest ajutor financiar.

Spre exemplu, deputata Raisa Apolschi, a donat banii pentru o zi de muncă.

De menționat că tradițional, Parlamentul Republicii Moldova desfășoară acțiuni caritabile în perioada sărbătorilor de Paște.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s