Alcool egal cu zero? Reguli mai dure pentru unii soferi. Cum vor fi verificati daca au consumat alcool

Soferii autovehiculelor ce transporta pasageri si marfuri periculoase ar putea fi obligati ca sa aiba concentratia vaporilor de alcool in aerul expirat si alcoolemia egala cu zero, in caz contrar sa fie sanctionati, scrie bizlaw.md

Măsura ar urma să se aplice şi pentru şoferii începători, în primul an după ce şi-au obţinut permisul de conducere. Prevederile sunt incluse într-un proiect elaborat de către Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

De asemenea, se propune ca persoanele la care în urma testării alcoolscopice s-a constatat o concentraţie de alcool în aerul expirat mai mult de 0,15mg/l în aerul expirat să fie supuse, în mod obligatoriu, examinării medicale. În prezent, examenul medical se efectuează la solicitare.

Astfel, în noţiunea de testare alcoolscopică se indică expres că poliţia va putea stabili doar concentraţia de alcool în aerul expirat la persoana testată, fără a stabili însă starea de ebrietate şi natura ei. Doar IMSP Dispensarul Republican de Narcologie şi alte instituţii medico-sanitare publice vor avea dreptul de examinare medicală, pentru a stabili starea de ebrietate şi naturii ei.

Prin urmare, în cazul când la o persoană, prin testarea alcoolscopică, este determinată concentraţia de alcool în aerul expirat mai mult de 0,15 mg/l, şi/sau este suspectată în consum de droguri şi de medicamente similare acestora, aceasta este îndreptată şi/sau condusă la IMSP Dispensarul Republican de Narcologie sau la instituţia medico-sanitară publică abilitată cu dreptul de examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s