Cum să înotați corect în piscină pentru a pierde în greutate

Ați decis să încercați înotul pentru a pierde în greutate? Aceasta este o idee minunată, deoarece înotătorii ard cu 25% mai multă energie în timpul antrenamentului, decât alergătorii!

Înotul are multe avantaje, printre care:

Are puține contraindicații (fără probleme cu articulațiile)
Folositor pentru spate
Arderea caloriilor – până la 400 kcal timp de 45 de minute
Metodă eficientă de combatere a celulitei
Îmbunătățiți funcția inimii și a plămânilor
Prelucrarea tuturor mușchilor
Acest sport nu numai că vă va face corpul unul de invidiat, ci vă va aduce, de asemenea, beneficii întregului organism. Cum să înotați în piscină pentru a pierde în greutate? Iată instrucțiunile!

Cu ce începem

Pentru prima dată la piscină trebuie să vă pregătiți. În primul rând, să aveți eliberat un certificat medical. În al doilea rând, trebuie să identificați pista de antrenament. Inițial, încercați diferite locuri de instruire, pentru a găsi lungimea optimă a pistei ideale pentru dvs. (25 m sau 50 m) etc. Vara e mai bine să vă antrenați în locuri deschise. Și, o atenție deosebită atrageți echipamentului. Acum puteți alege dintr-o varietate de costume de baie expuse pe piață sau colecții interesante de diferite brand-uri. Nu uitați de casca moale pentru înot, ochelari, șlapi de cauciuc, precum și produse cosmetice care că vor proteja părul și pielea.

1

Cât de mult trebuie să înotați în piscină
Durata optimă de antrenament este de 45 de minute. Însă o mică prelungirea tot va fi în avantaj. Este suficient să practicați de 2 ori pe săptămână. Timpul de înot se calculează în funcție de obiectivele dvs., de la 30 de minute la 1,5 ore. Dacă vă pregătiți de un triatlon, de exemplu, antrenamentul va fi lung, pentru că într-o lecție trebuie să înotați câțiva kilometri. Dacă însă obiectivul dvs. este pur și simplu de a vă readuce în ordine silueta și de a face cât mai multă activitate fizică, atunci o instruire de 45 de minute va fi suficientă. Aici merge principiul: cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Cum să practicați corect înotul 
Pentru începători:

Încălzire pe uscat aproximativ 5 – 10 minute
– Încălzire în apă 100 m, în diferite stiluri (bineînţeles cele pe care le cunoşti)
– 6 serii de 50 m craul, ritm mediu cu pauză de 30 secunde între serii
– Relaxare 100 m (bras sau spate dublu)

Cel mai mare eficace antrenament pentru pierderea în greutate – înotul cu intervale, încercând să nu întrerupeți procesul. O astfel de instruire ajută la arderea de 3-5 ori mai multe calorii!

Să prelucrați anumite gruuri de mușchi vă vor ajuta instrumentele auxiliare cu care aproape orice piscină este dotată. Dacă sarcina dvs. este de a vă face picioarele și coapsele mai subțiri, atunci lucrați din greu numai cu picioarele. Pentru a fi instruiți corect, cel mai bine e să vă adresați la un antrenor: astfel veți cunoaște cele mai bune tehnici și veți atinge rapid țelul propus.

Sursa: cosmo.ru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s